Saturday, September 22, 2012

ПОКАНА


 Уважаеми/а господине/госпожо,

 През 2012/2014 г. 88 СОУ ”Д.Попниколов” получи европейско финансиране за международен проект "Коменски" на тема "Обществото на младите европейски писатели" с партньори от Франция, Турция и Италия. Подробна информация за проекта може да намерите на адрес:

http://theyoungeuropeanwriterssocietybg.blogspot.com/

На педагогически съвет се взе решение участници в проекта да са ученици от горен курс (основно от езиковите паралелки) и при възможност ученици от 7 клас, които възнамеряват да кандидатстват за езиковата паралелка в 88. СОУ следващата година. (Приблизителен брой на участниците - 24)

За нас главна цел е осигуряване на маскимален брой активни участници, които ще се включат в проектните дейности и ще пътуват безплатно до страна участничка в проекта (за приключилите 3 проекта "Коменски" 42 ученици участваха в 10 международни срещи, като 36 бяха приемни семейства).

За да участват в проекта и да бъдат приемно семейство, учениците трябва да:

1. Попълнят своите и Вашите данни в МОЛБА, в която да посочите, че сте съгласни да примете дете/деца от друга държава, което ще даде възможност на Вашето дете безплатно да участва в от една работните международни срещи.

2. Напишат МОТИВАЦИОННО ПИСМО (на български или на английски език) от около 1 страница, в което да опишат защо желат да участват в проекта.

Да изпратят като прикачен файл МОЛБАТА и МОТИВАЦИОННОТО ПИСМО (файл/ове на Word 2003 или 2007) на имейл: yews88@abv.bg

НАЙ-КЪСНО ДО 30 СЕПТЕМВРИ 2012

По проекта „Обществото на младите европейски писатели” предстои международна среща в София от 28 ноември до 3 декември 2012 г., на която 88. СОУ ще е домакин. Според правилата на Европейската комисия настаняването на учениците при тези срещи е по домовете на техните съученици в чужбина. Предварителен брой на учениците, които ще посетят България, е: 8 от Франция, 8 от Турция и 8 от Италия. Ще осигурим приемни семейства за всички ученици от държавите-партньори.

По време на работната среща в България учениците домакини и гости ще участват в специално организираните дейности в училище на 29 и 30 ноември, както и в екскурзиите - обиколка на София и Пловдив (Мелник) на 1 и 2 декември 2012 г. По време на екскурзиите храната и пътят за домакини и гости ще бъдат осигурени от проекта.

По време на работната среща Вие, като приемно семейство, имате ангажимент да осигурите закуска и вечеря на настаненото при Вас дете. Преди работното посещение ще се проведе родителска среща за запознаване с подробната програма.

Убедени сме, че синът/дъщеря Ви е отговорен и възпитан млад човек, на когото може да се разчита, и ще участва активно в дейностите по проекта. Това е възможност да бъде един от пътуващите в чужбина ученици. Там той/тя ще бъде бъде настанен/а в семейство на съученик/чка.

 За въпроси може да се обаждате на:

- Цветелена Таралова – учител по АЕ и координатор на проект на тел: 0878 320 263 - вечер, Skype: ts_taralova или на е-майл: ts_taralova@abv.bg   и

- класните ръководители.

 (Примерна молба)
До Директора

На 88. СОУ

 

МОЛБА
                                                                             от

.............................................................................................................. (родител)

тел. ..........................................................

и

..........................................................................................(ученик/чка от ............... клас)

тел. .........................................................

 

Г-жо Директор,

Моля да участвам в международен проект "Коменски" на тема "Обществото на младите европейски писатели".

 Прилагам мотивационно писмо.

Съгласен/а съм да настаня 1 / 2 ученици в дома си и приемам избора на училищната комисия.


С уважение:      1. .................................................. (име на родител)

                           2. ..................................................(име на ученик)

 
МОТИВАЦИОННО ПИСМО

Опишете в рамките на една страница защо искате да се включите в проекта.

 Ще бъдат разгледани кандидатури за участие (МОЛБА И МОТИВАЦИОННО ПИСМО), изпратени най-късно до 30 септември 2012, по електронен път на адрес: yews88@abv.bg

                                           От Ръководството и Училищното настоятелство на 88 СОУ

 

Допълнителна информация:

При избора на приемните семейства се ръководим от възрастта и интересите на учениците. За целта, всеки ученик - гост и домакин, предварително ще попълни свой профил с информация за предпочитания и неща, които не харесва. Изборът ще се извърши от училищна комисия, която ще разгледа попълнените форми с цел партньорство на участници с общи интереси. Изборът е окончателен.

За Ваша информация българските участниците в работните срещи ще се избират от комисия, определена от Директора на училището по критерии:
         1. активност в проектната дейност - 4 точки (сбирките ще са един път седмично);
         2. социални умения - 4 точки;
         3. езикови умения - 2 точки.
         Изборът е окончателен.

No comments:

Post a Comment